Met het winnen van de natuurprijs van het Nationaal Groenfonds met een waarde van ?10.000,- zijn we druk om onze eigen miniwildernis te realiseren! Op 6 april 2017 planten we het bos, samen met de wilde wachters uit groep 5 van de Catherijnepoort (nieuwe naam van de Villa Nova school). De kinderen van deze klas gaan het bos de komende jaren beheren/ monitoren. Ronald Vrijenhoef (www.vrijinhout.nl) is de man die ons helpt bij de realisatie van het Tiny Forest. En hij is ook degene die het mooie buitenleslokaal van Robinia-hout heeft gemaakt. Het initiatief van de Tiny Forest komt van Maarten Bruns (werkzaambij IVN) en Maarten van Deursen (Utrecht Natuurlijk). Iedereen is welkom om mee te helpen planten op 6 april.

Tiny Forest: niet betreden

Na de aanplant is het niet meer de bedoeling dat er in het jonge bos wordt gelopen. Je kunt er omheen en onderdoor (!). We gaan wat bordjes maken om de kinderen daaraan te helpen herinneren, en die komen aan de houten hekjes langs de rand.