De lente staat voor de deur, dus het is weer tijd om te gaan tuinieren! In dit bericht daarom wat updates over de Cremertuin.

Alle aanmeldingen zijn verwerkt.

Iedereen die zich heeft aangemeld kan weer meedoen dit jaar! Alle tuintjes zijn verdeeld. Als je een tuintje hebt aangevraagd ontvang je over een paar dagen een mail waarin staat welk tuintje voor jou is.

Klusdagen

Ook dit jaar zijn er weer dagen om met z?n allen lekker aan de Cremertuin te werken. De data hiervoor zijn:
25 maart
13 mei
20 augustus
21 oktober

Alle klusdagen zijn van 14:00 tot 17:00 uur.
Als eerste klussen staan op het programma: graskanten snijden (met de nieuwe graskanten snijder), nieuwe paden maken bij de A-tuintjes, bramen en bomen snoeien, slakken bestrijden met nematoden, Pipowagen stabiliseren, brandblusser ophangen, inzaaien bloemranden, afmaken fruithaag, evt. vlechtheg of wilgentunnel.

Tiny Forest

Zoals veel mensen waarschijnlijk al weten wordt er in de Cremertuin een Tiny Forest aangelegd (lees hier wat dat is). Het wordt erg mooi! In maart worden de boompjes hiervoor geplant. Omdat de boompjes eerst nog klein zijn willen we iedereen vragen hier voorzichtig mee te zijn en er geen kinderen tussen te laten spelen.

Cursus moestuinieren

We zijn bezig voor alle deelnemers die hier belangstelling voor hebben een cursus moestuinieren te organiseren. De bedoeling is de cursus vanaf 2 april vijf maanden lang iedere eerste zondag van de maand te geven. Aanmelden hoeft niet, maar om een indruk te krijgen van de belangstelling vinden we het leuk als je ons even mailt als je wilt komen.
Niet-deelnemers zijn ook welkom, zij betalen ? 5 per les.

Compost

Vooral dankzij Chef Compost Pien hebben we mooie compost voor op je tuin. In de pipowagen hangt een uitleg over welke compost je kunt gebruiken. Gooi deze over je tuin, dat vinden je planten fijn!

Een beetje strenger

We gaan dit jaar strenger opletten of iedereen op tijd betaalt, ook om verwilderende tuintjes te voorkomen. Nadat je het betaalverzoek ontvangen hebt krijg je een maand om de bijdrage voor je deelname te betalen. Als er na een maand niet betaald is geven we je tuintje aan iemand anders.

Handboek

Het Cremertuin handboek is bijgewerkt. Hierin staat alles wat kan, mag en moet in de Cremertuin. Als deelnemer wordt van je verwacht dat je dit weet, dus lees het handboek hier.

Tot ziens in de Cremertuin!

Foto: Kim Nelissen