Graspaden en graswal

We hebben een kantensnijder aangeschaft en hebben alle graskanten van de paden doorgesneden. We hebben op de klusdag al heel veel overtollige graszoden uit de tuinen geschept. Voila?: de tuintjes zijn weer
breder! De graszoden zijn afgevoerd naar de graswal. Graswal? Ja, want als we ze op de composthoop zouden leggen, dan hebben we nog drie hopen nodig en bovendien composteert het heel langzaam. We maken er een wal van, die de afscheiding tussen gazon/ speelweide en de natuurstrook erachter accentueert.

Tip: Stapstenen

Doordat de graspaden nu weer smaller zijn zijn de tuinen breder. Daarom is het misschien handg stapstenen in je tuintje te leggen om makkelijker over te steken en te wieden. Bij de ingang ligt (nu nog) puin uit andere delen van de tuin dat je prima tot stapstenen kunt recyclen.

Composthoop

We hebben mooie composthopen, waar je je tuin- en snoeiafval op kunt gooien (maar geen etensresten van huis meenemen). De twee hopen waar pallets op liggen zijn vol en aan het composteren. De linker is in ongeveer in mei gereed voor gebruik. Er hangt een schemaatje met uitleg in de pipo-wagen.