We zijn bezig met het aanleggen van een Aquaponics systeem in de Cremertuin. In onderstaande video’s kan je de ontwikkeling volgen.

Aquaponics?
Aquaponics is een methode om voedsel te verbouwen, waarbij conventionele aquacultuur (het kweken van waterdieren zoals slakken, vissen en schaaldieren) op een symbiotische manier gecombineerd wordt met hydrocultuur (het kweken van planten in water).

(Tekst loopt door onder de afbeelding)

aquaponics_cycle_v2.png(mediaclass-full-width--portrait.1df3d6f438769113d26ed8577bc84d61afea2a7e)

De uitwerpselen van de gekweekte dieren dienen als voeding voor de planten in het systeem: bacteri?n breken deze eerst af tot nitraten en nitrieten, die voeding vormen voor de planten. Het water uit dit onderdeel circuleert vervolgens terug naar het aquacultuur-gedeelte.

Ons aquaponicssysteem zal bestaan uit een vistank, gecombineerd met bloembakken met hydrokorrels.