Zaterdag 6 juli is de Cremertuindag!

De weersvoorspelling is 25 graden en zon. Kom dus allemaal, het wordt een superdag. We beginnen om 10 uur, leuk als je er dan al bent, maar moet je eerst nog boodschappen doen, kinderen naar voetbal brengen of iets anders, voel je vrij om later aan te haken. Hoe laat we stoppen? Dat hangt van het enthousiasme af.

De bedoeling van de dag is lekker bezig zijn. Er is voor iedereen iets te doen waar hij zin in heeft of goed in is, bijvoorbeeld:

-koffie leuten en bijpraten (10 uur)
-takken zagen, groot onkruid snoeien
-zwerfvuil opruimen
-tuinieren
-tafel maken van pallethout maken
-tafelen (als de tafel klaar is, hopelijk om 13 uur), met versgemaakte soep, ragout en lekkere broodjes.
-over de toekomstige inrichting nadenken
-andere idee?n? Een bord met info timmeren en schilderen?? Wie wil?
-natafelen (vanaf 16 uur)

Neem je werkhandschoenen mee, ik heb een stuk of 10 paar handschoenen voor kinderen. Als je wat wilt tuinieren neem dan ook een snoeischaar mee en wat ander materiaal om onkruid te trekken, grond om te spitten, plantjes te poten. Als je hebt natuurlijk. Want ik neem in mijn groene bakfiets (zie www.devergroeningvanutrecht.nl) ook het een en ander mee.

Heeft er iemand toevallig een bosmaaier met zaagbladen? Laat het dan even weten.

Tot zaterdag, groeten, Serge Calon

ps. vooruitblik van activiteiten:

Zondag 7 juli is het Schimmelpleinfestival. Ik zal er een schatkaart presenteren. Een serieuze zoektocht naar een schat in de Cremertuin… De achterkant van de schatkaart biedt gelegenheid aan kinderen om hun idee?n voor de natuurspeeltuin aan te geven. Meer info volgt op www.devergroeningvanutrecht.nl

Woensdag 21 augustus 13-16 uur is er een bijeenkomst voor kinderen in de Cremertuin. Om te ontdekken, te spelen in de natuur en mee te denken over de inrichting van de natuurspeeltuin.